09.10.2023

Martinje u Kutjevu, 2023.

Jeste li znali da je sveti Martin prvi svetac koji nije bio mučenik, a ipak ima svoj blagdan? Svetac je to kojeg slave i Kutjevčani tako što krste mošt. Dugotrajnim iskustvima vinogradara i vinara došlo se do zaključka da vrenje najčešće završava u studenome te se svečanost prijelaza mošta u vino obilježava šaljivom ceremonijom. Ono što Martinje čini atraktivnim aktivnosti su koje Kutjevo nudi posjetiteljima i mještanima. Planinari iz Hrvatske i susjednih zemalja radoznalo sudjeluju u svečanostima Martinja, ali prvo prolaze planinarskim stazama Krndije i Papuka, uživajući u ljepotama našeg zavičaja.

Martinje u Kutjevu, 2023. započinje 4. studenoga Danom otvorenih podruma, a program se nastavlja 5. studenoga na središnjem mjestu događanja – Trgu graševine okupljanjem planinara uz tradicionalni slavonski doručak.
U poslijepodnevnim satima očekuje nas martinjski sajam gdje će posjetitelji moći kušati vina kutjevačkih vinara. Osim najfinijih kapljica kutjevačke graševine, posjetitelje očekuje i gastronomska ponuda te raznolika ponuda proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i rukotvorina.

Ostale vijesti

Kontaktiraj nas