22.05.2018

Press konferencija-Festival graševine 2018.

Uz otvorene vinske podrume, utrku traktora i večernji koncert Jole NAJAVLJEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL GRAŠEVINE U KUTJEVU –
KUTJEVO – Turistička zajednica grada Kutjeva uz grad Kutjevo, tvrtku Kutjevo d.d. i Udrugu Kutjevački vinari organizatori su ovogodišnjeg Festivala Graševine koji će se održati u Kutjevu od 25. svibnja do 2. lipnja. Niz je tu priredbi i događanja u okviru ove manifestacije koje su nam predstavili Jasmina Kukić, direktorica TZ grada Kutjeva, Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva, Josip Vitez, direktor prodaje Kutjeva d.d., i Ivan Grgić, predsjednik Udruge Kutjevački vinari.

Sve je započelo ocjenjivanjem vina sorte Graševina prošlog tjedna kada se na natjecanje prijavilo preko 120 uzoraka graševine iz cijele kontinentalne Hrvatske. Nastavlja se s Proljetnom noći otvorenih podruma koja će se održati 25. svibnja od 18 – 24 sata, a kada će svi vinski podrumi u Kutjevu biti otvoreni za posjetitelje koji će ih moći razgledati, ali i kušati vinske uspješnice svakog podruma.
Udarni dio manifestacije održava se u subotu 2. lipnja već od 10 sati kada počinje Simpozij o graševini u kino sali grada Kutjeva. U nastavku je Edukativni program razvojnih agencija za vinare. Na Trgu graševine bit će postavljeni štandovi vinara od 12 sati na kojima će se moći naći uz vina i gastro ponuda domaćih proizvođača hrane. Bit će organizirana i izložba starih razglednica Kutjeva, Foto Kutak s izvora Matičevac, Lov na vinsku kraljicu, na pozornici posjetitelje očekuje i nastup KUD-ova a organizirana je i likovna kolonija pod nazivom „Najljepši vinski prag – izlog“.
Od 18,30 slijedi vrlo posjećena i efektna „Utrka traktora“ koja starta na Trgu graševine i vozi se kutjevačkim ulicama. Traktori su raspoređeni u nekoliko kategorija a vozi se na vrijeme na zadanoj stazi. Očekuje se oko 35 traktora, od oldtimera do onih najmodernijih s preko 300 konja, pravih krstarica polja.
Najinteresantniji za posjetitelje, posebno one mlađe je noćni program koji započinje od 20 sati, a svirat će Tamburaški sastav „Rubato“ nakon čega se očekuje nastup zvijezde večeri, poznati pjevač Jole.

Ostale vijesti

Kontaktiraj nas