21.01.2018

VINCELOVO U KUTJEVU – Slavlje na jedinstvenom Trgu Graševine

KUTJEVO – Kutjevo je grad – središte vinogradarskog kraja Požeštine. Jučer su i oni obilježili dan svetog Vinka, Vincelovo. Kao i uvijek, štandovi, pozornica, vincelovska vatra, sve se odvijalo na Trgu Graševine u Kutjevu. Blagoslov i prva rezidba loze je simbolički obavljena u malom vinogradu, također na trgu.
“Tradicionalno Vincelo, kao početak vinogradarske godine se slavi na veliko, kako ovdje, tako i po podrumima naših vinara gdje naši gosti i turisti mogu otići. Svi oni slave Vincelovo i podrumi su otvoreni. U ponedjeljak ćemo zaokružiti priču ceremonijom blagoslova kod križa te svetom misom u zahvalu zaštitniku svetom Vinku da nam podari bogatu godinu. Noć otvorenih podruma koja je bila jako uspješna bila je uvod i najava našeg Vincelova kako bi se dodatno naši vinari okupili i promovirali. Imali smo značajan broj posjetitelja, neki su došli i iz Osijeka, Daruvara itd,” ispričala nam je voditeljica Turističke zajednice grada Kutjeva Jasmina Kukić.

“Trebamo graditi stalno nešto novo i raditi na novim proizvodima. Želimo prenijeti ovdje njemački način rada, a to je da u svim selima jedan od OPG-ova svaki vikend bude otvoren. Tako ćemo proširiti ponudu,” dodala je Kukić.

Ostale vijesti

Kontaktiraj nas